Schiller Theater
Place Royale

Minrebroederstraat 11
3512 GS UTRECHT
T 030 23 19 380Rolstoel

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?
  vorige paginavorige pagina
   
zaterdag 5 november 2022  
   
Grand Finale van het 1'e Utrechts POEZIE Festival zaterdag 5 november 2022
 

    vorige pagina
     
De genomineerden zijn: Malon Bakker (Nld) BARTenofCORNELIS (Nld) Fred Penninga (Nld) Katrien Scheir (B) Jasper Smit (Nld) Marijke van Thielen (B)
Grand Finale van het 1'e Utrechts POEZIE Festival zaterdag 5 november 2022
   

PERSBERICHT~ zaterdagavond 5 november 2022

Zes nominaties 1é Utrechts Poëzie Festival georganiseerd door het Schiller Theater  

Op zaterdagavond 5 november a.s. vindt in het Rijksmonument van het Schiller Theater "Place Royale" in Utrecht het Utrechts Poëzie Festival plaats. 

De voorbereidingscommissie van dit jaarlijks terugkerende event heeft honderden Nederlandstalige schrijvers en dichters onder de loep genomen en beoordeeld. 

Hannie en Steef Schinkel zijn de initiatiefnemers van dit poëzie festival. De jaarlijks al vanaf 2005 gehouden Utrechtse Festivals, zoals het cabaret en kleinkunst festival, zijn inmiddels toonaangevend.
Daarnaast is de Nederlandse Oeuvreprijs, door hen vanaf 2010 in gang gezet, inmiddels een begrip.

Tijdens dit kleinschalige Festival zullen gedichten en/of proza worden gepresenteerd door deze ZES gegadigden. Er zijn door de toelatingscommissie twee Belgische en vier Nederlandse dichters voor deze Grand Finale genomineerd. Uiteraard zal dit Poëzie Festival in het teken staan van Nederlandstalige poëzie.

 De genomineerden zijn:

Malon Bakker (Nld)

BARTenofCORNELIS  (Nld)

Fred Penninga (Nld)

Katrien Scheir (B)

Jasper Smit (Nld)

Marijke van Thielen (B)

Een deskundige jury zal na afloop van dit festival de winnaar(s) bekend maken. De stichting Schiller Theater stelt een bokaal beschikbaar. Er zal tevens een publieksprijs beschikbaar worden gesteld.

Daarnaast ligt het in de bedoeling dat het Schillertheater met dit jaarlijkse evenement 'n extra waardering voor het geschreven woord (muzikaal), taal en literatuur in hun eigen theater onder de aandacht van 'n groter publiek te brengen. Tevens het belang van poëzie, in welke vorm dan ook, onderstrepen en te vergroten.

De organisatie kiest er voor om met deze uitgave van de 1é Utrechtse Poëzie Prijs ieder jaar, zo mogelijk, de beste Nederlandstalige dichter of poëet met een bokaal te belonen. Eenmaal in het kwartaal staat een avond poëzie- en proza op de agenda voor het komend seizoen 2022/23.  

Jaarlijks de 2é week van december zal dit #UPF evenement georganiseerd gaan worden in het Rijksmonument van het Schiller Theater “Place Royale” te Utrecht.

De genomineerde dichters krijgen zo de mogelijkheid om hun werk voor een nog breder publiek onder de aandacht te brengen.

U kunt tijdens deze Grand Finale genieten van 6 dichters, schrijvers en poëten. Van reeds gearriveerde dichters tot inspirerende en aanstormende talenten.

 

   
Prijs € 14:00
   
Gereduceerde prijs € 12:00 voor leden/studenten/65+/U-pas/Vrienden
   
Aanvang 20:30 uur
   
Einde 22.30 uur