Schiller Theater
Place Royale

Minrebroederstraat 11
3512 GS UTRECHT
T 030 23 19 380Rolstoel

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?
  vorige paginavorige pagina
   
zondag 1 december 2019  
   
Kees Scholten, Emmy Storms en Margreet Markerink (Let op ! Deze voorstelling is verplaatst naar Zondagmiddag 1 dec. 15:30u)!
De moed om te vertrekken
 
Vurig, passioneel en met humor gebracht. Ruim honderd jaar geleden zochten miljoenen Europeanen hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata. De confrontatie met de aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek en dansvorm op: de Tango. Met eigen vertalingen van een selectie van de honderden tango's die sindsdien geschreven zijn, nemen acteur/zanger Kees Scholten, componiste/pianiste Margreet Markerink en violiste Emmy Storms u mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van mensen die de moed hebben om te vertrekken.

Credits
Zang/spel - Kees Scholten
Piano - Margreet Markerink
Viool - Emmy Storms (of Gustavo Cabrera)
Vertalingen en verhaal - Kees Scholten
Muziek - Margreet Markerink, Anibal Troilo, Edgardo Donato, Astor Piazzolla Soundcloud: https://soundcloud.com/user-620419427/sets/de-moed-om-te-vertrekken/s-Kkhgo
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=tofh-x83ZQo

Kees Scholten (1958) studeerde in 1984 af aan de Maastrichtse Toneelacademie. Hij speelde bij verschillende toneelgezelschappen zoals Scholengroep Centrum (ten tijde van Maria Goos), Art&Pro van Frans Strijards en Els inc. rond regisseur Arie de Mol. Eind jaren ’80 kwam Kees Scholten in contact met Jef Hofmeister en richtte met hem het Volksoperahuis op, waar hij sindsdien zowel artistiek leider, acteur, zanger als regisseur is. Scholten is ook werkzaam als regisseur van o.a. de al tien jaar lopende Buurtsoap de Wasserette, grote community art voorstellingen zoals bijvoorbeeld De Vloek op Scheveningen. Af en toe duikt hij als acteur op in films en tv-series. Zijn liefde voor de tango - zowel de dans als de muziek - bracht hem ertoe zich te storten op zingbare Nederlandse vertalingen.
www.volksoperahuis.nl

Na een klassieke studie aan het conservatorium specialiseerde Margreet zich in het componeren, arrangeren en uitvoeren van Argentijnse Tangomuziek onder supervisie van de welbekende pianist/componist Gustavo Beytelmann en bandoneonist/pianist Carel Kraayenhof op het Rotterdams Conservatorium. De Argentijnse tangomuziek is haar grootste inspiratie geworden. Ruim 10 jaar heeft Margreet met Tango Dorado met veel plezier in binnen- en buitenland opgetreden. Momenteel speelt ze veel met Tangata, maar ook het Haags Chamber Orchest en Ensemble Four Seasons. In 2008 won Margreet de nationale CHOCLO compositieprijs voor nieuwe tangodansmuziek met 5 eigen composities. In 2017 verscheen Margreet haar cd Moving Friends met o.a. 12 eigen composities.
www.margreetmarkerink.com

Emmy Storms (1988) begon met vioolspelen op 5-jarige leeftijd volgens de Suzukimethode bij Stieneke Voorhoeve-Poot. Daarna kreeg ze op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag les van achtereenvolgens Qui van Woerdekom, Koosje van Haeringen en op de Bachelor en Masteropleiding van Jaring Walta. In juni 2012 sloot ze bij Walta ook de (Orkest)Masteropleiding af met een 10 met onderscheiding voor Muzikale Artisticiteit. Emmy heeft meermalen prijzen gewonnen bij o.a het Rabobank Concours,Prinses Christina Concours, de Iordens Viooldagen. In2011 werd haar de Anton Kersjesprijs toegekend. Emmy speelt in Trio Suleika en hetMagma Duo. Emmy houdt ook van verschillende soorten volksmuziek, zoals Ierse fiddle, joodse klezmer, tango en zigeunermuziek. Emmy speelt op een viool gemaakt door Willem Bouman, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
www.emmystorms.nl
   
Prijs € 18,00
   
Gereduceerde prijs € 16,00 voor leden/studenten/65+/U-pas/Vrienden
   
Aanvang 15:30 uur
   
Einde Nog nade aan te geven uur