Schiller Theater
Place Royale

Minrebroederstraat 11
3512 GS UTRECHT
T 030 23 19 380Rolstoel

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?
  vorige paginavorige pagina
   
zaterdag 2 november 2019  
   
Annemarie Brijder sing and songwriter met Helena Hulsman op percussie
Schillertheater Carrousel brengt vanavond finalist en winnaar een der prijzen 11é Utrechts Kleinkunst Festival 2019
 
Chansons in Nederlands en Frans

Van darmbacteriën tot het NOS journaal en van de liefde tot de dood. Annemarie zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar ontwapenende chansons – in Nederlands en Frans – doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Maar dat lukt lang niet altijd. Met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal neemt ze haar publiek mee in haar zoektocht.

Annemarie, van oorsprong bioloog, treedt afwisselend op in Nederland en Frankrijk. Ze stond met haar liedjesvoorstelling ‘Ik ben er klaar mee’ onder andere op het Delft Fringe Festival, in verschillende theaters en op poëziepodia. In mei 2019 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunst Festival en won ze de Aanmoedigingsprijs. In Frankrijk speelde zij onder meer op chansonfestival Les Nuits du Chat in Montpellier en verzorgde zij het voorprogramma van chansonnier Yves Duteil in Vauvert.

In 2017 verscheen haar debuutalbum ‘Evenwicht’ en in 2018 het Franstalige ‘Tu verras bien’.

Haar liedjes worden vergeleken met die van chansonnière Lynda Lemay en cabaretières Anais (F) en Katinka Polderman. Ook is de invloed van Renaud, Melanie en Harrie Jekkers hoorbaar.

Naast haar concerten maakt Annemarie ook theater. In 2016 ging haar eerste muzikale theatervoorstelling ‘Geen geheimen’ in première, die ze samen schreef en speelde met Freek Duynstee.
=a
   
Prijs € 16:00
   
Gereduceerde prijs € 14:00 voor leden/studenten/65+/U-pas/Vrienden
   
Aanvang 20:30 uur
   
Einde 22:30 uur