Schiller Theater
Place Royale

Minrebroederstraat 11
3512 GS UTRECHT
T 030 23 19 380Rolstoel

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?
  vorige paginavorige pagina
   
vrijdag 4 oktober 2019  
   
Gerlof Meijer
Gerlof Meijer try out
 
Via de sociale media laten burgers regelmatig (al dan niet terecht) weten niet te begrijpen hoe het toch komt dat strafrechters in hun ogen te laag straffen of dat ze maar wat doen. Waarom slechts een taakstraf bij een afschuwelijk ongeval? Waarom geen levenslang voor een serieverkrachter? En hoe zit het met de tbs?
 
Tijdens zogeheten theatercolleges onder de titel “Strafrecht? Levensecht!” laat Meijer het publiek de andere kant van het verhaal horen: er is veel vertrouwen, nog steeds, in de rechtspraak en dat is niet vanzelfsprekend als je kijkt naar andere landen in Europa. Het leven in een rechtsstaat is een groot goed, onafhankelijke rechtspraak is een must!  Daarnaast laat Meijer zien dat rechters in strafzaken nogal eens worstelen met een aantal dilemma’s.
 
Meijer deed dit voor het eerst als Nederlandse strafrechter in een try-out in het Odeon theater in Zwolle op donderdag 22 september 2016. In een volgepakt theater gelukte het Meijer het publiek op enthousiaste wijze mee te nemen in de wondere wereld van het strafrecht. De tweede uitvoering heeft plaatsgevonden op 30 maart 2017 in een wederom uitverkocht Odeon in Zwolle. Op 26 augustus jl. trad Meijer op in het theater West-End op Terschelling in een uitverkochte zaal met een geweldige ambiance en een enthousiast publiek. Het meeste publiek kreeg bij tijdens het optreden op 26 oktober 2017 in de grote Hemminkzaal van het Odeon in Zwolle. (350 bezoekers). Zijn laatste college in het kader van de tour 2017 vond plaats in de Deventer schouwburg op 16 december 2017, deze editie was al sinds de zomer uitverkocht.
 
Ook in het komend theaterseizoen 2019/2019 is Meijer te zien geweest in diverse theaters met een geheel nieuwe uitvoering van “Strafrecht? Levensecht!” die begon met een try out op 13 oktober jl. in het Nutshuis in Den Haag. Er zal naar verwachting met de nieuwe serie een kwaliteitsslag worden gemaakt omdat Meijer in het nieuwe seizoen wordt begeleid door technische professionals en het impresariaat Kik Productions te Utrecht. De eerste officiële aflevering in het nieuwe seizoen heeft plaatsgevonden op 24 november 2018 met een vervolg op 14 maart 2019 in het Odeon in Zwolle.
 
Vrijdag 4 oktober 2019 te zien in ons Schiller Theater "Place Royale" Utrecht,        
https://gerlofmeijer.com/sprekertheater/
 
   
Prijs € 18:00
   
Gereduceerde prijs € 15;00 voor leden/studenten/65+/U-pas/Vrienden
   
Aanvang 20:30 uur
   
Einde 22:00 uur