Schiller Theater
Place Royale

Minrebroederstraat 11
3512 GS UTRECHT
T 030 23 19 380Rolstoel

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?
  vorige paginavorige pagina
   
vrijdag 5 april 2019  
   
Anke Timmer & Esmay Usmany
Dromers
 

Singer-songwriter concert, voor de liefhebber van liedjes, songwriters, eigenzinnige projecties en mooie snaren muzikanten.

Samen met Esmay Usmany, m'n sister from another mister, speel ik de voorstelling DROMERS. Over opgroeien aan het conservatorium, onze verschillen, onze overeenkomsten, maar bovenal over vriendschap!

 

Muzikanten: Jos Otters / Henkjan Heming

* Anke Timmer (singer-songwriter); uitgerust met rood haar, een oude Gibson gitaar en dito Volkswagen om het land mee door te rijden. Een eigen stemgeluid, roots in Twente (hoewel je dat niet terug hoort) en het vermogen om liedjes te schrijven die je raken. Eerder was Anke al te horen bij DWDD, Radio 1 (Frits Spits) en Radio 5. April van dit jaar bracht ze een nieuwe Nederlandstalige EP uit. Het plaatje heet ‘Present’ en bestaat uit 5 frisse popliedjes met een vleugje folk en country.

Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival 2015) studeerde in 2006 af aan het Utrechts Conservatorium. Ze is werkzaam als professioneel zangeres. Daarnaast runt ze een eigen zangles praktijk in Utrecht. 
Ze werd door leukedingendoen.nl verkozen tot leukste ondernemer van Utrecht 2014.

Esmay was samen met o.a. Fred Delfgaauw en Ida van Dril te zien in de voorstelling ‘De Verteller’ die twee seizoenen in de Nederlandse en Belgische schouwburgen te zien was. De twee daarop volgende seizoenen was Esmay samen met haar twee muzikanten te zien in haar avondvullende liedjesprogramma niets is wat het lijkt. Momenteel zit ze middenin de try outs van haar nieuwste voorstelling Dromers.  Een productie gemaakt en gespeeld samen met Anke Timmer en Jos Otters.

Haar producties kenmerken zich door “ pakkende monologen en herkenbaar poëtische luisterliedjes” (AD). Met kleine, door elkaar heen tuimelende melodieën, akoestische gitaren, meerstemmige backing vocals en multi-talentvolle muzikanten die tijdens de show met gemak wisselen van het ene naar het ander instrument. Stil zitten is net zo onmogelijk als een glimlach op je gezicht onderdrukken.

   
Prijs € 16
   
Gereduceerde prijs € 14 voor leden/studenten/65+/U-pas/Vrienden
   
Aanvang 20:30 uur
   
Einde 22:30 uur