Soedah, laat maar is een muzikale voorstelling vol verhalen over liefde, vreemde gewoontes, heimwee en verlangen. Verteller Roy Grünewald en zangeres/muzikant Esmay Usmany duiken in de wereld van de Indo’s, die na afloop van de oorlog naar Nederland kwamen.
Grünewald vertelt vol geuren en kleuren over de barakken waarin ze werden opgevangen, de vreemde Hollandse pot en het koude klimaat. Zijn verhalen worden afgewisseld met de mooie liedjes van Esmay Usmany.
Over Roy Grünewald
Roy is in Bandung (Java) geboren en vertrok met zijn ouders op de ‘Oranje’ in 1952 naar Nederland. In het dorpse Brabant bracht hij als een van de weinige ‘donkere kindjes’ zijn jeugd door. Het vertellen van verhalen kreeg hij mee van zijn oude Indische oma. Een loopbaan als regisseur en theatermaker lag voor de hand. Vanaf 2014 toerde hij met zijn zus Hedy door het hele land met de succesvolle vertelvoorstelling Selamat Makan.
Over Esmay Usmany
Esmay is van de derde generatie Indo’s. In Utrecht geboren maar opgevoed met de langzaam verdwijnende Indo-cultuur. Al tijdens haar studie aan het conservatorium ontwikkelde zij zich tot een begaafd schrijfster van lied teksten waarvoor ze zelf de muziek componeerde. Ze speelde twee seizoenen in De verteller samen met Fred Delfgaauw. Daarna ontwikkelde zij zich tot zelfstandig theatermaker
—
Esmay Usmany
Theatermaker. Zangeres. Schrijfster.
www.esmayusmany.com
Schiller Theater Place Royale